524 323 visningar · Publicerad 4 år sedan

Mike letar hoj! Del 5/6

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0

I detta avsnitt är det Mike själv som är skribent, avsnitt 5/6 betyder att i nästa avsnitt ska vi avslöja vad det blir för hoj som Mike köper! Spännande, trevlig läsning.

Monster 821

Nästa stopp på jakten tar oss till Desmocenter, en affär som specialiserat sig på ett visst rött märke från Bologna. Det är ju såklart Ducati vi pratar om, ett märke ansedda för sina 90 graders V-twin motorer, desmodromiska ventiler och röda färg. Själv fick man upp ögonen när man som 16 åring fick se och höra min fars nyinköpta 748 biposto, som han för övrigt fraktade hem till Sverige inuti (!) en VW Golf.  Modellen vi har spanat in är en Monster 821, alltså en nakenhoj med en v-twin motor på 821 kubik som levererar 109 hästar och 86 Newtonmeter. Stylingen är väldigt lik originalet från 1993, så den ser nästan lite retro inspirerad ut, men tekniken är desto nyare. 

Här finns en fräsch TFT display med 3 riding modes, ducatis safety pack i form av ABS och traction control. Såklart finns även Quick shifter att lägga till. Man sitter väldigt bra, lite smått framåtlutat med knäna rätt bekvämt under den ikoniska tanken. Komponenterna känns gedigna och den är  såklart väldigt vacker att titta på. Italienarna har alltid varit duktiga på att designa vackra saker och det ser man verkligen här.

Den ettriga motorn mullrar raskt igång med det bekanta v-twin ljudet. Stadstrafiken klarar den lätt och utan några problem, när vägarna sedan blir mer krokiga så bemöts man med väldigt trevliga köregenskaper. Den känns kompakt och vickar lätt ner i kurvorna. Den karaktärsfulla motorn har gott om effekt och det rör på sig när man vrider om gashandtaget. Sätet är fast, men bekvämt och säteshöjden är ställbar mellan 785 mm till  810 mm. Monster 821 är en förvånansvärt mångsidig motorcykel, sportig utan att vara för extrem, stark och karaktärsfull motor som känns väl dimensionerad för ändamålet. Sen att den är väldigt snygg, gör inte saken sämre. 

Ducati Monster 821 finns på Desmocenter från 111.900:- https://www.mcparken.se/product/983https://www.mcparken.se/product/983">https://www.mcparken.se/product/983 href=" 

">https://www.mcparken.se/product/983">